Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå Paulas "Filosofen", så kan denna passa bra tänkte jag... ;)


Livets nycklar


Förverkligande springer
ur idéers suveräna makt
passformen exakt

Viljans mentala plog
slänger all förtret
klicket i hjärtat
tankens magnet


Livet självt föddes
ur vilja och lidelse

Men varje strävan
bär samtidigt
på sin egen motsats


Hur höjer man sig
över begärens
inbyggda motpoler?

Hur uppenbaras
sinnets jämvikt?

 




Övriga genrer av noname_realmind
Läst 135 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-07 22:03



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
självkännedom kommer förstås genom umgänge med andra, genom inlärning via böcker och andra källor, här ett sätt att skriva om de litet större frågorna i det mindre formatet

texten får förstås
trenne utrop
som på mor eller far
2008-09-07

  Gunilla VIP
Tänkvärda frågor,
många brottas med.
Många vägar finns,
vilken är rätt för dig,
för mig....?
Bra!
2008-09-07

  Lena Krantz VIP
Kanske genom att tänka mer på andra och mindre på sig själv?
2008-09-07
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind