Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ny version av den tidigare publiserade ”redo för klyvnad”


barn utan hopp


basunen ljuder
de utvalda försvinner
men vi står kvar
och böjer oss djupt
under besvikelse och skadeglädje

kanske förstår vi
när de återvänder
men krig är
och morgontörst
och du har redan lämnat

ensam och rädd
bygger jag ett mörker
ett vidsträckt
genom nervbanor

hatar deras dårskap
deras gift i mina ådror
deras förbannade likgiltighet

trött och jagad
beredd på råköld
redo för klyvnad
söker jag din blick

men ser endast de likgiltiga
ser endast fienden komma
endast de trasiga
de förvuxna barnen
som anfaller under tystnad

barn utan hopp




Fri vers av Rublev
Läst 301 gånger
Publicerad 2005-07-28 23:08



Bookmark and Share


    n.
håller med "poesis"
dessutom har du ett fantastiskt uttrycksfullt ansikte
2005-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev