Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lidandets mening...?


Danar lidandet en oförvitlig karaktär?
Blir vi bättre människor av att lida?
Ser vi oss betala av någon slags skuld
genom att lida alla helvetes kval?

Förbättrar det oss som människor
att springa i detta eviga ekorrhjul
av våra tusen och en inre smärtor?
Är detta sunt och klokt?

Eller är vår inre självplågare
ett självkonstruerat försvarsverk
som svartlistar vår närvaro
i det levande och autentiska?

 




Övriga genrer av noname_realmind
Läst 153 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-25 10:46



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Jo men jag tror faktiskt att ett visst lidande skapar insikter i vart fall!

Egentligen kan man väl bara titta tillbaks på olika resor man har gjort, har det blivit något krångel som man har fixat så nog minns man det!
2008-09-25

    ej medlem längre
Lidande väcker empati och en del av oss är beroende av den...
Nej för tusan...man MÅSTE inte lida för att ha upplevt...
Balansen dock är viktig...de som fått allting serverat och gratis har sällan förmåga att sätta sig in i situationer där det krävts ett slags lidande för att nå det man vill...
Högst intressant det här...*L*
2008-09-25

  Regular
Mycket tankvärd text och bra skriven...
Bra frågor som man nog får grunna lite på
applåd
2008-09-25

  Water VIP
Detta tål ju att funderas på, någon mening vill jag hoppas det är med det hela.
2008-09-25
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind