Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögnens vagabonder


Kan man bli varse
när en människa ljuger...
Syns det någonstans?

Kanske i ögonen
en millisekund?
Blicken som skyr...


Går det att upptäcka
när en människa ljuger
även för sig själv?

Kan något sippra ut
en vilsen oäkta klang
rösten som skär...?


Lögnens vagabonder
ostämda instrument
förorenar omvärlden

För något inom en vet
när lögnens olåt stöter intill
och samvaron mulnar...

 




Övriga genrer av noname_realmind
Läst 164 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-09-29 17:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nej man vet aldrig SÄKERT när en människa ljuger. Det vet vi nu av erfarenhet... av häxprocesser mm. Inte ens lögndetektorer ger säkra svar.. Vissa personer kan ljuga så att det själva tror på vad de säger. Inte ens vittnespsykologer kan skilja lögn från sanning. Men en önskedröm vore det att kunna se när ngn ljuger för oss.
2008-09-30

  Carola Zettergren
Bra skrivet....och visst vet man..när det är något som inte stämmer!
2008-09-30

  Water VIP
Kan man bli så ren i sinnet att man är skyddad?
I så fall....kan man märka skuggorna?
Vi kan bara göra vårt bästa
...och det är gott nog.
Efter det finns endast förlåtelsen kvar
2008-09-29

    ej medlem längre
Reklamen ljuger allt som oftast utan att vi reagerar nämnvärt men om någon man känner ljuger märks det oftast tydligt i kropps språket...
Tankeväckande poesi...
2008-09-29

  Last Word Spoken
"Lögnens vagabonder
ostämda instrument
förorenar omvärlden"

Ett slag underifrån och uppåt det här åt alla ´lögnens vagabonder´: uppercut!!!




"Kan man bli varse
när en människa ljuger...
Syns det någonstans?"


aaaaaaaaaaaaaaaaa


aaaaaaaaaaaaaaaaa

dem stinker cadaver!!!!!!!!!!!!!
2008-09-29

  Regular
Bra text om intution
och mest retligt tycker jag det är när man vet när något är fel men inte direkt kan sätta fingret på vad...
Applåd
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind