Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solvarelsen


Om jag vore solen
där i rymdens vidder
spiraliskt färdandes
genom sammetsnatten
med alla planeterna
snurrandes troget
runt omkring mig
genom mörkrets djup
ständigt på väg
i den svindlande virveln
runt galaxens mittersta
svarta hål
hur skulle det kännas då?

Om jag vore en stjärna
strålandes ut
min livgivande kraft
skulle mitt inre solhjärta
sjunga då?

Om jag vore
ett upplyst kosmiskt klot
skulle jag då veta
att en ny födelse
närmar sig?

Om jag vore en solvarelse
skulle jag vara medveten
om mig själv?

 




Övriga genrer av noname_realmind
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-19 19:34



Bookmark and Share


  _Mian_
Spännande poesi...att tänka sig ut ur sig själv ur sig själv, in i något annat...du lyckas men bravur ge svindelkänsla, och nya perspektiv kommer flygande och intar hjärnkontoret.
2009-08-20

    ej medlem längre
Hisnande frågor ställs i denna härliga dikt! En del nöjer sig med en trist Spanienresa men inte du inte:)))
Vacker med flyt och super innehåll!
2009-08-19

  Njord
Om du vore en solvarelse så skulle du existera i evighet. Bra text gillar form och rytm Och de frågor du ställer
2009-08-19
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind