Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lägger ut min bön om lyskraft än en gång. Det är ju snart ett år sedan och jag tänker på alla som ska fira en jul som aldrig mer blir sig lik. All kraft åt dem.



Jag vill lysa igen


Det är nu - inte sedan - jag behöver
ditt överflöd

Snart minns jag inte
om den söta doften av kvällsljummen svepning
är en efterkonstruktion
eller en sanning att klamra sig fast vid

Vad visste väl jag
om blåsvarta isnätter
köld längs blottade ryggkotor
Jag som aldrig hört tröstlös tyngd
som av studs–studs–studsande glasklot
mot stengolv

Tiden passerar
som alltid
dövstum med bakbundna händer
Så fyll det här förskonade skalet
av flortunt rispapper
med ljus
Innan det är försent

Jag vill lysa igen




Fri vers av AC
Läst 518 gånger
Publicerad 2005-12-19 14:13



Bookmark and Share


  Propella
Åh. Vackert. Jag sveps med från den första raden till den sista, och vågar knappt andas av rädsla för att då missa något.

"Jag som aldrig hört tröstlös tyngd
som av studs–studs–studsande glasklot
mot stengolv"

Underbart.
2005-12-19
  > Nästa text
< Föregående

AC
AC