Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från Qvarks skafferi, mars 2004
Denna dikt var skriven av mig och Barbro Norberg tillsammans. Många idag stressar runt och kan ibland bli väldigt kalla, och detta gäller både kvinnor och män..



Stålhjärta


Lysande reptilögon
som härdat stål
utan nåd

Vem är du
som tror dig ha rätt att
köra din vassa tunga genom
mina mjuka sinnen

Inte ett hårstrå snett
inte ett ögonblick
av tappad fattning
- andedräkten -
pysande kolsyreis

Vem är du, som tar plats
i mitt liv för din egen skull

Perfektionens drottning
med kontroll utan nåd
betalar villigt priset
hon uthärdar gärna
förlusten av sitt känsloliv

Vem är du
som skövlar, trasar, river
förtrycker utan ögon
utan att reflektera på annat än
din egen människoroll...
Och att luften är tryckande
känner du inte heller


Men... på djupet...
innanför hjärtats hårda skal
ligger den mjuka kärnan
...övergiven...

den gråter
oavbrutet

...........
........
.....
...
.

[Bild: egen målning]




Fri vers av noname_realmind
Läst 278 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-11 10:55



Bookmark and Share


  Catrin
Vissa bitar träffar rakt in, strofen \" vem är du som tar plats i mitt liv för din egen skull\" jag ska nog använda den vid ett väl valt tillfälle, tack.
2008-03-11

  Betlehemsstjärnan VIP
Underbar...så berörande o känslosamt..Du har rätt../B
2008-03-11

  Carola Zettergren
Så bra poetat...älskar slutet
innanför hjärtats hårda skal
ligger den mjuka kärnan övergiven
den gråter oavbrutet...enastående!!!!!
2008-03-11
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind