Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av min fars dikter...


STJÄRNTATUERAREN



När natten tog ställning
till sin ofantliga tomhet
Fällde Hon
Lambdatårar
Sigmatårar
Xitatårar
Deltatårar
Omegatårar

När Ljuset fann stjärntatuerarens väg
i rytmens ro
Fann Hon
Pitatystnaden
Etatystnaden
Kappaatystnaden

Andningsrum, musikaliska pauser, livsluft,
magnetiska fält häftande viktlöst ihop…

När Tingen föddes till liv,
till stjärntatuerarens avtryck
Vällde baryonernas glädje:
Lamdadrillar
Sigmaskalor
Xiklanger
Deltasyntonier
Omegaeld

Lust, Ro, Arbete, Fest
vecklade ut sig såsom blommor
praktfulla,
levande tatueringar,
stjärngnistrande budkavlar;
gåvor…

Stjärntatuerarens väg är målet,
samtidigt…

x

Detta berättades av en västindisk iguana
tuberculata. Han hörde det i sin tur av de
färgföränderliga anolierna, vars hanar
bära en röd hudflik på strupen.

x

Ett hundra sjuttio kända arter.

© Yves M. TAO




Fri vers av noname_realmind
Läst 239 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-09-02 18:06



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Hejdlöst, galet, vackert, fängslande och målande.
2008-09-08

  Lena Krantz VIP
Den är väldigt fin men jag fattar nog inte, fast kanske fattar jag att man förmodligen måste veta vad de grekiska bokstäverna betyder för att fatta fullt ut eller?
2008-09-02

  Eric R Ström
Fascinerande!
2008-09-02
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind