Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dirigenten, cellisten och hela härligheten


Dirigenten höjer stråken
Konserten kan börja...


Smygande startar spelet
tempot ökar mer och mer
allt vildare dansar taktpinnen
i dirigentens eldfängda händer
orkestern följer hans minsta nyans
allt blir en musikalisk yrseldans

En levande urskog av toner
maestrons hår flyger och far
violinisterna hänför sina stråkar
fagotterna bälgar på
trummorna slår

Publiken väcks till liv
i resonans med spelets trans
musikerna fyller
det väldiga konserthuset
med just det de älskar och kan


Den unge cellisten kliver in
som rakt ur en antik målning
lockigt hår och känsliga drag
ögonen, bottenlösa brunnar

Med svidande sinnlighet
manar de långa fingrarna fram
allt från det djupa mullrande
till det allra ljusaste spröda

Cellon, en älskande
i hans känsliga händer


Hjärtat vill brista
över denna ljuvliga tilldragelse
skicklighet och känslofull briljans
så formidabelt hand i hand

 




Fri vers av noname_realmind
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-26 20:16



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Så härligt, sällan man läser vikten av musik här på poeter!
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind