Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskerad eller självkännedom


En människa kan ha vilka moraliska godsinta humana åsikter som helst - om religion politik filosofi - om hur man ska leva sitt liv. Men hennes beteende avslöjar alltid hur hon verkligen ser på livet, vad hon innerst inne anser är viktigt.

Varje dag ser man människor som inte lever som de lär. Deras ord och handlingar motsäger varandra. För ingen människa kan på heltid maskera sitt kroppsspråk, sina uttalanden eller sitt sätt att vara. Ingen kan vara skådespelare under hela sitt liv. Ibland är personen själv tragiskt nog den siste att se och erkänna att hon ägnat sig åt självbedrägeri.

Om man ignorerar sina emotionella och mentala djupskikt och trilskt skärmar av vägen mot självkännedom, är risken stor att man slösar bort sitt liv på oäkta vara. Livet blir till en lång maskerad. Och när masken till slut faller av finns ingenting av värde kvar.

Tyvärr kan det vara för sent då, att lära känna den man är... bakom masken...

 




Övriga genrer av noname_realmind
Läst 139 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-20 18:34



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Fy ja..det finns så många tragiska människoöden...just för att de missat livets viktigaste skola den där man utbildar sig i självinsikt!
2008-11-01

    ej medlem längre
En djup och sorglig livssanning som jag känner igen.. längtan att vara äkta... och så oförmågan att leva upp till det.. eller om det är oviljan? Du skriver klokt..
2008-10-21

    ej medlem längre
...det är aldrig för sent...intygas!!*L*
Välskrivet om det primära i våra liv...självkännedom
2008-10-21

  Rachel Roth
Välskrivet och bitande sant
2008-10-20
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind