Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag märkte ut vägen med brödsmulor, men ändå hittade jag aldrig tillbaka

Djupt inne i en mörk skog
fann jag en stig
Med ett barns förundransrunda ögon
vandrade jag den
med en slät sten
i min knutna näve

Timme efter timme
minut efter minut
sekund efter sekund

vandrade jag

Outtröttligt

som man bara gör när man är liten


Där fann jag en plats
där frid rådde
och fåglar sjöng

En vacker plats
där jag skrattade
och speglarna inte ljög


Det var en förunderlig plats
där svarta kulörer
rann ut i sanden
och glittrande regnbågar
sträckte sig över himlen


En vacker dag
under sockervaddsmolnen
spräckte en mörk skepnad
siluetten av en soluppgång

Med ett skratt
tog jag dess hand i min
utan att veta

nej, jag kunde inte veta

Aldrig att jag såg mig om över axeln
efter mina drömmar
och jag kom aldrig tillbaka



Jag minns ibland
när jag sluter ögonen
precis innan mörkret
slår över mig
i sina stormvågor

Jag minns
att djupt inne i skogen

fanns en plats
där frid rådde
och fåglarna sjöng

En vacker plats
där barnen skrattade
och speglarna inte ljög


En förunderlig plats
där lögner rann ut i sanden
och glittrande tårar
kom av skratt
inte från molnen



Ibland sluter jag ögonen
och minns
att jag saknar
känslan av den lena, svarta stenen
mot min kind




Fri vers av Fångad i en Snöglob
Läst 767 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2008-12-11 21:49



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Jag säger bara Tack! för att jag fick läsa denna text som var bättre än det bästa jag skulle ha kunnat läsa just nu
2009-07-12

  ~~*MariamAurore*~~
helt klart en underbar text
riktigt fint och målande skriven
2009-07-12

  Yrre VIP
Underbart ljuvligt skrivet om ett barns tankar och livets storhet. Tack!
2009-07-11

  L Patrik W Johansson VIP
Det här kanske är den text som beskriver svensk skog bäst av alla jag läst hittills på den här siten, många inklusive mina egna hyllar den med fauner och annat men det här är som det var som tonåring att gå ut i skogen (för mig på 80-talet) och senare även längre in med moped...

Be well,
LPWJ
2009-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Fångad i en Snöglob
Fångad i en Snöglob