Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur kattpoesi-skafferiet...


Sfinx I


Han blänger ner över
häst, löpare och drottning
puttar diskret omkull
en bonde med tassen

Vädjande med magen i vädret
knarrar han sitt kärlekskurr

- Är dessa jönsiga pjäser
verkligen värda mer intresse
än stiliga suveräna jag?

Min vackra kattprins
min mjuka gyllene sfinx
du vräker din kattlighet
över intellektets spelbräda

I ett enda drag
är mitt hjärta
schack matt

 




Fri vers av noname_realmind
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-05 10:47



Bookmark and Share


  Anna H
Åh, så härligt. Jag bara ler.
2009-01-10

  Carola Zettergren
Urmysig kattpoesi!!!!Applåder!!!
2009-01-05

  Njord
Kul med en katt som spelar schack.
Och mysigt att man kan tycka om ett djur så mycket.
Härlig text
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind