Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris, med försök till förbättringar


Barfotapoeter


Vi
är det hemlösa folket
som älskar diktandet

Vi
är de barfota ordälskarna
strosande mellan hemsidor
boklösa


Vi dricker varandras elixir
våra alsters värmande vin
rinner ner i våra sinnen
men vi vet så väl
det är ett tillfälligt rus
snart står vi ensamma
och barfota i kylan igen
ingen ser, ingen lyssnar
och vi ynkar en stund
utanför bokförlagets
tunga stängda port

Vi höjer sedan
stolta våra diktarfacklor
för vi är starka nu
av all barfotavandring
våra fotsulor har hårdnat

Vi återvänder om och om igen
på tassande nyfikna strövtåg
genom hemsidornas ordmyller


Vi
är de boklösa ordälskarna

Vi
är de vilda barfotapoeterna

 




Fri vers av noname_realmind
Läst 360 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-07-19 12:32



Bookmark and Share


  walborg
Så härligt skrivet om poeter och om öppenhet - inga stängda dörrar här ...!
2009-07-22

  kärleks ängel
underbar beskrivning!!!
2009-07-21

  mare VIP
Underbar dikt......
2009-07-21

  Water VIP
Ser samma som Gunilla
en poetisk Woodstockfestival
2009-07-20

  Gunilla VIP
*L*
Ser en hord
av barfotapoeter
samlade i parkers grönska
delande ord
och känslor.
2009-07-20

  lodjuret/seglare VIP
Bilderna är fina, både de i texten och den ovan texten
2009-07-19
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind